Twist-test - Twest - første del

Publisert: 09.jan.2012 @ 14:47 // Blogg // 4 kommentarer

Som en liten oppladning for morgendagens twistdag, skal vi i dag kjøre en test av diverse twist-biter. Dette er for å hindre at du går på en kulinarisk smell neste gang du hiver deg over godteskålen. Ja, sannelig kan det fargerike, glinsende papiret få deg til å skue hunden på håret, men nei; Les heller vår twist-test før du tar den endelige avgjørelsen.

Nøtti

Ingrid: Dette var en hard nøtt å knekke. I det man inntar den antar man at det er ordinær melkesjokoladebit, men i øyeblikket den er ferdig fortært innser man at det også er karamell og hasselnøtt. Riktig snedig!
Sara: Det første som traff meg i nøtten var at denne biten hadde et flott papir. Min mentale nøtteknekker stilte svakt på testdagen noe som resulterte i en forvirring uten like om hvorvidt jeg elsker den eller jeg var glad i den. For å elske den, må man være glad i den. For å være glad i den, må man unngå å hate den.
Vilde: Det som gjør at denne twisten appelerer til meg er dens unike utseende. Det at det er en twist uten twist fascinerer meg. Til tross for dens uvanlig utseende, så passer den like godt inn som de andre. Dette er en twist i sjokoladeskall! Mhm!

T T T T T T  6/6


Banan

Ingrid:
Papiret byr på en estetisk sjelereise. Gylden gul og glansfull grønn er unektelig en vakker kombinasjon. Dette er dog det eneste positive med denne biten. Inntakelse er ekvivalent med smaksløkstortur. Fyllet er kvalmt og udefinerbart, og dette overtrukket med usmakelig mørk sjokolade gir et særs uheldig utfall. Ingen favoritt for min del.
Sara: Personlig føler jeg en sterk avsmak overfor utseendet. Fargene er grelle i kombinasjon, og innpakningen bør nærmes med forsiktighet. Selve biten har jeg få positive ord om. Det syntetiske fyllet forsøker tappert å imitere banan-smaken, men mislykkes betraktelig. Mørk skjokolade er vanligvis en sensuell og naturlig opplevelse, men effekten ødelegges ytterligere i parforhold med bananen. Alt i alt, minigrisen Oscar ville absolutt aldri blitt besudlet med slike grusomheter. 
Vilde: Mørk sjokolade kan være så sensuell den bare vil. men dette funker ikke for meg. Bananfyllet er dårlig kopi av den pure, gode og virkelige banansmaken som jeg liker så godt. Fyllet overlapper sjokoladesmaken totalt. Dette var ikke en god smaksopplevelse. 

T T T T T T 2/6


Japp

Ingrid:
Papiret samsvarer så å si fullstendig med innholdet. Papiret er mer eller mindre ordinært og det samme gjelder smaken. Sjokolademarrengs ovetrtrukket med sjokolade kan ved første øyekast virke eksotisk og annerledes, men den gang ei. Japp er helt grei - Lett å like, men vanskelig å elske. 
Sara:
Enig med Ingrid her. Utseendet betyr mye i våres kroppsfikserte og overfladiske samfunn, og her kommer ikke Japp så godt ut. Papiret er helt akseptabelt, men lettere anonymt. Den svarte grunnfargen, de gylne stripene og de rolige bokstavene gir sammenlagt et relativt kjedelig ytre. Smaken, derimot, er lett å utvikle lunkne følelser for. Skjokolade er alltid godt, og toffeen i midten er også helt grei. Likevel, den er ikke en grensesprengende eller rebelsk kulinarisk opplevelse. Lett å like, men kan fremdeles ikke elskes ubetinget. 
Vilde: Nam! Denne likte jeg. Kombinasjonen av sjokolademarrengs og lyst sjokoladetrekk sender smaksløkene mine i lykkerus. En Japp-sjokolade i full størrelse kan gjerne være vanskelig å fortære i et kort tidsrom, og da er Japp-twisten grei å ha i hende. Ikke en favoritt, men absolutt en fullkommen erstatning når Nøtti er å skimte i posen.

T T T T T T 4/6


Marsipan

Ingrid:
For meg som ikke er begeistret for marsipan, så falt ikke denne biten helt i smak. Papiret gir en luksuriøs kvalitetsfølelse, men i det man fjerner dette papiret blir man lettere skuffet. Bitens estetikk byr på begrenset særpreg. En marsipanpølse med sjokoladetrekk er ikke videre innbydende. Marsipansmaken drukner også i dette sjokoladetrekket, til tross for marsipanens dominans størrelsesmessig. Kort oppsummert, virker dette nesten som en dårlig kopi av de velkjente marsipanpølsene som serveres rundt juletider.
Sara:
Her må jeg bare beklage enigheten min. Papiret ser jeg på som estetisk og flott, med lekre kombinasjoner av lukseriøse farger. Når endene vris opp kommer imidlertidig skuffelsen raskt. En blek etterligning av vår kjære julemarsipan gjør opplevelsen lettere fargeløs. Likevel, den er riktig snasen, uansett hvordan den blekner i sammenligning med andre typer marsipan. 
Vilde: Denne her synes jeg ikke noe om. Kan til nød inntas dersom alle de andre glimrer med sitt fravær, men da skal man være veldig godtesyk.

T T T
T T T 3/6
 


Chocolate Toffee

Ingrid:
Nam! Denne twisten kan sammenlignes med en kulinarisk fest. Det tynne laget mørk sjokolade vitner om at jeg er iferd med å delta i et gastronomisk samvær hvor mørk toffee er hovedgjesten. Erfaringsmessig er Chocolate Toffee gjerne en av de bitene som unslipper griske tunger i teselskapet, men dette er et fenomen uten noen god grunn - Chocolate Toffee er et smaksmessig eventyr. Når det gjelder innpakningen derimot, har jeg del å sette fingen på. Her trengs en real oppgradering!
Sara: Selv om det første som slår meg er dårlig image, velger jeg rebelsk å begynne med smaken. Toffee er en god, gammel slager og utmerket likt av hele det norske folket. Sjokoladen er relativt mørk: hos meg faller dette absolutt i smak. Karamellen inne i er deilig, myk og smelter behagelig på tungen. Likevel savner jeg et lite "piff" utenom det vanlige: noe til å gjøre denne sjokoladen ekstraordinær. Siden jeg fokuserer generelt sterkt på utseendet, må den dømmes deretter. Svart er en altfor mye brukt farge i Twist-posen, og jeg savner noe mer originalt. Likevel, designet er tidløst og enkelt. Sammenlagt er den lett å like, ganske enkel å bli glad i og vanskeligere å elske. 
Vilde: Dette er en av min absolutte favoritter. Harmonien som dannes det mørke sjokoladetrekket akkompagneres med den vel så mørke toffeen er rett og slett uslåelig. Hadde det eksitert en twistpose hvor Chocolate Toffee hadde vært den eneste biten, hadde lommeboken min vært betraktelig trangere enn det den er nå.

T T T T T
T 5/6
 


 Cocos

Ingrid:
Det grønne papiret med hvit skrift blir ganske så uttrykksløst. Man får ingen forutanelse av hvordan sjokoladen faktisk er. Sett bortifra tittelen, kan dette like så godt være en karamell, en nougat - Ja, tilnærmet hva som helst. Teorien om bitens anonymitet forsterkes ytterligere i det man tar av papiret. En brun klump gir oss antakelser med begrenset viktighet. Disse antakelsene blir av unyttig karakter i det man inntar biten. Her møtes man med heftig, gylden kokosmasse. Tatt det faktum at dette er en av de to originale twistbitene i betraktning, blir man noe skuffet. Personlig hadde jeg forventet meg en smaksfest av de sjeldne, og da gjerne lignende tendenser som jeg observerte i Chocolate Toffee - Helt OK, med andre ord.
Sara: Personlig elsker jeg Cocosen. Den skuffer aldri- hvis alle de andre gode bitene er skamfert for flere timer sider, kan jeg alltid stole på den. Den er der alltid. Dette kan ha noe å gjøre med den karakteristiske og noe overveldene smaken. Voksne pleier å overse denne biten, til fordel for mer forutsigbare (les, kjedelige) biter. Dette er klart barnas favoritt! Kokossmak med deilig mørk sjokolade er for meg et deilig barndomsminne. Måtte den leve lenge ennå!
Vilde:
Jeg synes den er frisk, og sprek som en pensjonist som har begynt på eldretrim. Dette utsagnet ønsker jeg ikke å utdype nærmere.

T T T T
T T 4/6 (Veldig blandede meninger rundt denne)Konklusjon:
Nøtti går seirende ut i denne testen. Smaken er barnslig, men fortsatt lett å like. Hasselnøtten i midten gir biten det lille ekstra. Papiret, som før øvrig skiller seg sterkt ut fra de andre twistbitene, gir oss et hint om at vi er iferd med å foreta en smaksopplevelse av det uvanlige slaget. Med seks av seks T-er, kan vi redaksjonen bekrefte nettopp dette.
Testens taper er utvilsomt Banan. Aromaen i kjernen er vanskelig å komme overens med. Hva vil den? Hva er egentlig dens konsept? Det virker som om den vil smake alt annet banan, noe som resulterer i en særs kunstig og diffus smak. Den mørke sjokoladetrekket blir toppen av den fordervede kransekaken.
Vi vil dog poengtere at denne testen ikke skal være en avgjørende faktor for hvilken twist du liker best. Dette er bare deler av redaksjonens meninger.

Snart kommer den andre delen av testen - Vi snakkes! 

Minner om pågående spørsmålsrunde:  http://twistsauogrocknroll.blogg.no/1326099470_sprsmlsrunde.html 
 

4 kommentarer

Karina

10.jan.2012 kl.22:57

Men.. banantwisten er jo best?

Gunn

11.jan.2012 kl.08:22

Flott for banan-twisten har noen beundrere den også! Jeg er ikke enig i din uttalelse, men aksepterer den.

Malin

16.jan.2012 kl.10:31

Me <3 cocos! :D

Kokos er som en fest for tungen, men er nok litt enig med Ingrid i at den ikke forteller oss så mye om seg selv ved første øyekast ;)

twistsauogrocknroll

16.jan.2012 kl.10:40

Malin: Flott med meninger!

Skriv en ny kommentar

hits