Bryllup

Et høydepunkt i litteraturens verden

Publisert: 02.des.2011 @ 19:54 // Bryllup // 0 kommentarer

Vi i redaksjonen mener at våre lesere bør kunne vite forskjell på dårlig og bra litteratur, derfor bestemte jeg meg for å ha en bokandmeldelses. Siden jeg er av den litt utradisjonelle typen velger jeg å gå mot strømmen. Istedet for å anbefale en nykommer av en bok velger jeg heller å skrive om en som kom ut for 9 år siden. Dette for å få øynene opp for gamle klassikere. Boken jeg har tenkt til å vurdere i dag heter da "TALLDJEVELEN".

 

For å igjen spille på de originale strengene mine starter jeg et litt annerledes sammendrag av boken, sånn at dere skal skjønne hva det går i. 

"Robert. Djevelen. Han kommer igjen tolv netter. Det ene lyset etter det andre går opp for Robert. Bare ved tanken går rullegardinen ned. En liten rød. En liten rød. En liten rød talldjevel. Han sjonglerer elegant med tallene. Ingen plusser eller minuser kan gjemme seg unna. Talldjevelen vet hvor de er. Robert liker ikke matte."

Dette vil jeg kalle for en spennende, trist, vakker bok med en fin slutt. Jeg likte "Lek og lær tall" godt, men talldjevelen er bedre. Jeg vil vel kanskje gå så langt som å si at det var nok en bestselger fra Hans Magnus Enzensberger. Han skriver på en sånn måte at du bare må ligge våken om natten og lese ferdig boken. Når jeg åpner opp tallbøkene til Enzensberger er det som å gå inn i et skattkammer. Først var jeg nysgjerrig og forventningsfull, så fullstendig oppslukt og uendelig beriket. Jeg må nok medbringe at jeg nettopp er ferdig (dessverre) med å lese talldjevelen, det er en bok jeg skulle ønske aldri tok slutt. Det er en bok som ikke lar deg få fred før du har kommet til siste side. 

Det eneste negative med boken er omslaget. Etter min mening burde de valgt et omslag som bedre appelerte til småbarn. Jeg tror at noe sånt som dette hadde passet bedre. 
Er dette noe som appellerer til deg? Isåfall får du den på bokkilden.no for KUN 149 kr. Det er vel aldri feil med en hard pakke under juletreet? 

hits